Uitzending RTV Oost 18 Maart 2017

André Kruiper slaapt vanavond weer in zijn eigen bed in Heeten. De MS-patiënt onderging een stamceltransplantatie in een ziekenhuis in Moskou. Met een limousine werd hij opgehaald vanaf Schiphol, waar hij werd opgewacht door zijn vrouw, dochters, schoonvader en goede vriend. 

De behandeling die Kruiper volgde, kan nog niet worden uitgevoerd in Nederland. Dankzij crowdfunding kreeg hij 65.000 euro bij elkaar voor de behandeling in Rusland. Kruiper hoopt hiermee dat de ziekte zich niet verder verspreidt. "Stilstand is vooruitgang", zegt een opgewekte Kruiper.

De Heetenaar verbleef in totaal vijf weken in Moskou, waar hij na de terugplaatsing van stamcellen in quarantaine moest. Kruiper vond het allemaal reuze meevallen, maar is blij weer thuis te zijn.

 

Dat vriend Martin Kemper een limousine voor hem had geregeld, was een verrassing. "Het was een heel warm onthaal. Dit had ik echt niet verwacht. Ik stond even perplex, een limousine? Het kwam pas binnen toen ik Martin naast de chauffeur zag zitten."

 

Blij

Eenmaal in zijn woonplaats Heeten stonden buren al klaar om André welkom te heten. Iedereen is blij dat hij weer terug is. Ook al mag André vanwege zijn weerbaarheid nog geen contact met andere mensen hebben.

"Wel raar dat we hem niet mochten knuffelen. Maar heel leuk dat hij weer thuis is", zei één van zijn dochters.