Nieuws artikelen

Like de facebookpagina van @steunandre en blijf op de hoogte van al het actuele nieuws
Fietsenwinkel De Groot stort spaarpot leeg voor veelbesproken MS-patiënt 

Maurits overhandigt cheque aan André Kruiper voor stamcelbehandeling

17-12-2016 Salland Centraal | Weekblad voor Salland

Slager Maurits heeft vandaag een hele mooie cheque overhandigd aan de stichting steun André Kruiper. Bij iedere kilo verkochte worst kwam er een euro in de pot voor de stichting. Door de cheque van €485 smaken deze worsten dubbel zo lekker. Het streefbedrag van 65.000 euro voor een stamcelbehandeling in Moskou voor de Heetenaar die lijdt aan MS werd onlangs al behaald.

Daarnaast heeft Fietsenwinkel De Groot in Heeten ook een geweldige actie gehad, 'schijn een lichtje op André'. Bij de verkoop van een lichtsetje belandde er een groot gedeelte in de spaarpot die op de toonbank stond. Ook hier is een aanzienlijk bedrag opgehaald.  €199,75

Met de Kerst is André Kruiper dus het stralende middelpunt, omdat het streefbedrag inmiddels binnen is. Dit zijn nog lopende actie's. Vanavond is er nog een actie in de sporthal en morgenmiddag treden er drie koren op bij de kerk in Heeten. Waar een klein dorp heel groot in kan zijn.
STREEFBEDRAG VOOR STAMCELBEHANDELING ANDRE KRUIPER BEREIKT

15-12-2016 Salland Centraal | Weekblad voor Salland

De benodigde 65.000 euro voor zijn stamcelbehandeling is binnen en daar heeft André Kruiper er samen met zijn vrouw Esther een paar op gedronken, dat mag iedereen weten. Begin 2017 zal de veelbesproken MS-patiënt uit Heeten die behandeling dan ook ondergaan in Moskou.

 
Dat het benodigde bedrag is binnegehaald, is niet voor iedereen een verrassing. “Tijdens de Ponymarkt in Heeten, toen de campagne net was begonnen, werd ik er door meerdere mensen op aangesproken. Die keken me recht in de ogen aan en wezen ze met hun wijsvinger naar me: ‘Die 65.000 euro, det goa ie redd’n, Kruuper, rekk’n doar mar op!’ En ik: ‘Als het niet lukt, klop ik als eerste bij jou aan!’” Hij begint te lachen.

Al die aandacht van de afgelopen maanden, André is er eerlijk over, een beetje heeft hij er, extravert als hij is, wel van genoten. “Natuurlijk was de aanleiding niet mooi, maar dan moet je er ook vol voor gaan. Ik heb de media heel bewust gezocht. Maar dat het ook landelijke aandacht zou opleveren, dat had ik van tevoren niet gedacht. SBS6 is hier geweest, RTL Nieuws. Er is zoveel gebeurd!”

Vorige week woensdag realiseerde hij zich dat het eindbedrag van Stichting Steun André, de kapstok van de inzamelingsactie, nabij was. Verzekeringsmaatschappij Zwitserleven, waar hij zijn pensioen opbouwde, kwam die dag met een cheque van 2.500 euro naar Heeten. “Ik wist van niks. Het was geregeld door mijn collega’s van Coffee Fresh. “

ASTRONAUT

Daarmee kwam de 65.000 euro heel dichtbij. ’s Avonds mocht hij opnieuw een cheque in ontvangst nemen bij Brasserie Dert13n in Heeten. “Uitbater Alexander Ruiter had op zaterdag 26 november een benefietdiner voor mij georganiseerd. Dat plannetje had ie, samen met Erwin Rijk van ’t Pannekoekhuis in Olst en Roy Ruiter van Slagerij Ruiter in Wijhe na een paar biertjes bekokstoofd. Ze hadden alles gratis gekregen. De ingrediënten voor de gerechten, maar ook het bier. Er waren meer dan 140 gasten. Goed voor een totaalopbrengst van 6.275,20 euro! Niet te geloven!”

In totaal zijn er meer dan 25 acties voor hem gevoerd. Door vrienden en bekenden, maar ook door zijn broers (die een sportief benefietevenement organiseerden in Luttenberg), zijn moeder (die bloembollen verkocht in Schuilenburg), zijn zus (die adventskaarten verkocht) en zijn zwager (die in Duitsland een kerstmarkt organiseerde). “Laatst moest ik nog langskomen in Swaenewoerd. Daar hadden ze ook actie voor me gevoerd. Ze hadden de bewoners uitgelegd dat André Kruiper langs zou komen. ‘Dat is toch die astronaut’, had een van hen opgemerkt. Die bedoelde natuurlijk André Kuipers. Daar heb ik vrolijk om moeten lachen!”

SINTERKLAAS

Het grootste deel van het bedrag werd opgebracht door inwoners van Heeten en (ruime omgeving) en natuurlijk is hij daar ontzettend dankbaar voor. “We waren verbaasd over de hoeveelheid donaties.” Ook kwamen er bijdragen vanuit onverwachte hoek. “Zo kreeg ik een mailtje van een Lies. Zij wilde ook wat geven. Haar telefoonnummer stond eronder. Lies uit 010. Dus ik vroeg aan Esther: ‘Ken jij een Lies of een Liesbeth uit Rotterdam?’ Zij had ook geen idee. Dus heb ik Lies gebeld. Zij kende mij ook niet, maar ze had over me gehoord en wilde me ook een flink bedrag schenken. Ze was een oudere vrouw uit Vlaardingen; (ook het netnummer 010). En ze hield woord. Ik heb haar uitgenodigd om langs te komen. Dat wilde ze graag. Haar zoon zou haar wel brengen.”

Maar ook kreeg hij van meerdere anoniem gebleven weldoeners forse bijdragen. Zo was er een Sinterklaas die een envelop bij hem in de brievenbus achterliet met daarin een aanzienlijk bedrag. Geen naam of niks. Wel een Sinterklaasgedicht met daarin de volgende passage: ‘Op jouw verlanglijstje staat zeker geen Mercedes-Benz, nee je twee dochters zien opgroeien, is je grootste wens’. “En onderaan het verzoek om niet op zoek te gaan naar de identiteit van die Sinterklaas”, vertelt André. ‘Die wens wil ik respecteren. Maar dat was wel ontzetten mooi!”

TROTS

Ja, André is de eerste Sallander die via een dergelijke crowdfundingactie geld bijeen zamelde voor zijn stamcelbehandeling. Er zullen er ongetwijfeld meer volgen. Maar alle publiciteit die dergelijke acties (André was in de afgelopen maanden niet de enige die op een dergelijke manier probeerde de financiering van zo’n behandeling rond te krijgen) opleverde, begint ook een ander resultaat te krijgen. Trots laat André een krantenknipsel lezen waarin de voorzitter van de MS Vereniging Nederland, Jan van Amstel, naar aanleiding van die acties een vuist maakt voor de invoering van stamcelbehandelingen in Nederland.

André: “Dat vind ik misschien nog wel het mooiste: er is reuring in de tent. Ik hoop dat het goed komt, dan kunnen al die andere MS-patiënten daar ook van profiteren.”

Zie verder www.stichtingsteunandre.nl.

STATUTAIR

Er lopen nog meerdere initiatieven die extra geld in het laadje zullen brengen. Natuurlijk nog steeds meer dan welkom. “We hebben ingezet op 65.000 euro, maar misschien komen er nog nabehandelingkosten. We hebben ook niet alles in beeld. Al het geld dat overblijft, schenken we hoe dan ook aan de MS Vereniging Nederland. Voor de behandeling van andere MS-patiënten. Dat heeft de stichting statutair vastgelegd.”
Het gaat gebeuren voor Andre

Geplaatst 11 december

Artikel in de Stentor

Andre is in hoera-stemming. 
Zijn streefbedrag van € 65.000 euro is gehaald. Hij gaat naar Rusland voor een stamcelbehandeling.

Lees hier het hele artikel
Donatie Zwitserleven 

Geplaatst 10 december

7 december heb ik bezoek gehad van Carlo, Rick en Constantijn van Zwitserleven en kreeg een donatie van maar
liefst € 2.500,-

Woorden van hen: ...
Graag willen je bedanken voor je gastvrijheid. Het is heel mooi om je verhaal te horen en hoe je daarmee om gaat. Vooral de energie en de positieve houding is gaaf om te zien.
We hadden echt kippenvel. Wij willen je heel veel succes toewensen de aankomende periode en we horen graag hoe de behandeling is gegaan.
ZES MILLE VOOR ANDRE

Geplaatst 9 december

Benefiet levert ruim zes mille op voor MS-patiënt André Kruiper

HEETEN - De benefietavond voor Stichting Steun André bij Brasserie Dert13n in Heeten heeft 6257,20 euro opgebracht.

De eigenaar van de brasserie, Alexander Ruiter, heeft samen met mede-organisatoren Roy Ruiter van slagerij Ruiter in Olst en Erwin Rijk van Pannekoekenhuis Olst, het bedrag aan MS-patiënt André Kruiper overhandigd. De Heetenaar heeft 65.000 euro nodig voor stamcelbehandeling in het buitenland.

Vele vrijwilligers werkte mee aan de benefietavond met een diner en muziek. Alles gebeurde met 'gesloten portemonnee'.

De gasten bepaalden aan het eind van de avond zelf de prijs die ze ervoor wilden betalen. Gezamenlijk brachten de initiatiefnemers, de 140 dinergasten en de sponsors het bedrag op.     [Bron: De Stentor]
Kaarten Actie

Geplaatst 6 december

Een groep deelnemers van dagbesteding zorggroepraalte (Swaenewoerd en Luttenberg) zijn in actie gekomen voor Stichting Steun Andre. De bewoners hadden kaartjes gemaakt en deze verkocht. Heel bijzonder dat een groep oudere mensen met een hoge leeftijd, dit met zoveel enthousiasme voor mij hebben georganiseerd.

Vorige week woensdag was ik uitgenodigd bij Swaenewoerd Raalte om mijn verhaal te vertellen en een donatie in ontvangst te nemen.

Memorabel is het verhaal van een oudere bewoner die bij de naam André Kruiper de reactie plaatste: “Goh, komt de astronaut een verhaal vertellen?”.
Personeel Gemeente Raalte

Geplaatst 30 november

Vanmorgen ( 24 nov) zijn we bij André en Esther Kruiper op de koffie geweest om André de cheque van 1000 euro namens het personeel van de gemeente Raalte te overhandigen.

Zij waren blij verrast met onze bijdrage en waarderen dit zeer.

Zij staan er ontzettend positief in en we hopen dat de behandeling succes zal hebben.

De 65.000 euro is dus binnen hand bereik
Benefietavonnd Brasserie Dert13n

Geplaatst 28 november

Wat een indrukwekkende avond bij Brasserie 13 jl. zaterdag in Heeten.

143 personen hebben genoten van een heerlijk 4-gangen menu/topmuziek van Musing en Erwin Nyhoff.

Een groot aantal mensen hebben dit voor mij en mijn gezin mogelijk gemaakt. Om niemand te vergeten wil ik een ieder die deze avond mogelijk heeft gemaakt oprecht danken.
In beeld: Diner voor André Kruiper | Salland Centraal

Geplaatst 27 november

Gisteren werd er al een sportief evenement voor André Kruiper uit Heeten georganiseerd, vandaag was er diner bij Brasserje Der13n in Heeten.

Naast al het eten en drinken, kostenloos en belangenloos geleverd door de verschillende leveransiers, waren er ook optredens van onder andere plaatsgenoot Erwin Nijhoff en popkoor Musing, waarin de vrouw van Andre zingt.

 
Salland sport voor André Kruiper | BIKE - RUN - FUN | Salland Centraal

Geplaatst 26 november

Door zijn ziekte kan hij het zelf niet meer en daarom sportte Salland vandaag massaal voor André Kruiper (50) uit Heeten. André heeft MS en heeft 65.000 euro nodig voor stamceltherapie. Daarom bedachten zijn broers Hans en Paul de Bike Run Fun.

In Luttenberg gingen teams van twee personen vandaag fietsen op een spinnengbike en hardlopen. De afstanden werden opgeteld en het team met de grootste afstand was de winnaar.

Ook burgemeester Martijn Dadema en wethouder Wout Wagenmans deden vandaag mee.

Foto's
Cheque van € 5.000,00 door Palazzo

Geplaatst op 23 september

Samen met Alex Witteveen ben ik afgelopen vrijdag, op uitnodiging, naar Duiven gereden. We gingen naar de Firma Palazzo, van eigenaar/directeur Martin Kemper, ze hebben ook een vestiging in Holten.

Door Martin Kemper werd mij een cheque overhandigd van maar liefst € 5000,00.
Een SUPER BEDRAG voor stichting Steun Andre!
Martin is zeer betrokken en wil op deze manier "een STEEN" bijdragen. De Stichting en uiteraard mijn gezin zijn blij verrast met dit bedrag en woorden schiet...en te kort om Martin hiervoor te bedanken.

Martin en ik zijn al sinds de basisschool vrienden. Wellicht wil hij mij, volgend jaar tijdens mijn behandeling in het buitenland, bezoeken.

Wat een overweldigend gevoel, natuurlijk ook spannend, dat we de behandeling bijna kunnen gaan plannen.


Er lopen nog een aantal geweldige acties waar geld ingezameld gaat worden, iedere steun is nog steeds welkom. A.s. zaterdag 26 november een mooie actie in Luttenberg, de BIKE-RUN-FUN georganiseerd door mijn broers en Mathijn Veldkamp en later op de avond de actie van brasserie dert13n.
Opbrengst Olliebollenactie | Bakkerij Bosgoed | SBS 6 Hart van Nederland

Geplaatst op 21 november

Op zaterdag 12 november was de oliebollenactie van Bakkerij Bosgoed.

Ook Hart van Nederland kwam om hier een reportage over te maken. De uitzending liet een dag langer op zich wachten, maar desalniettemin heb ik mijn verhaal kunnen vertellen. Het bereik op facebook is heel groot, maar via de tv bereik ik waarschijnlijk ook weer een hele andere doelgroep.

Mocht je het filmpje niet hebben gezien: http://www.stichtingsteunandre.nl/sbs-6-hart-van-nederland

 

Aan allen; bedankt voor het kopen van de oliebollen.

De opbrengst € 3220,00

Bakkerij Bosgoed nogmaals hartelijk dank voor deze SUPER ACTIE!

 
Luttenbergse broers gaan fietsen, hardlopen en plezier maken voor zieke André

De Stentor

Geplaatst 28 november


LUTTENBERG - Een combinatie van fietsen en lopen. Hans en Paul Kruiper bedachten die voor hun broer André, die MS heeft. Hun doel: geld binnenhalen voor een kostbare stamceloperatie.


De Luttenbergse broers Hans en Paul Kruiper komen in actie voor hun zieke broer André uit Heeten. Ze organiseren, samen met Top Fit Salland, eenmalig een goede-doel- sportevenement, een Bike Run Fun. De opbrengst gaat naar Stichting Steun André voor hun broer André Kruiper uit Heeten die de ziekte MS heeft en 65.000 euro nodig heeft voor stamceltherapie.

"Het is een voorrecht om te kunnen sporten", zegt Hans Kruiper. "Onze André was zelf ook altijd een fanatieke sporter, maar door deze ziekte is dat niet meer mogelijk. Dat steekt. Het doet je beseffen dat sporten niet zomaar voor iedereen is weggelegd."

Bike Run Fun
 Bike Run Fun gaat als volgt: een team bestaat uit twee mensen, van wie één persoon 30 minuten fietst op een spinningbike en de ander daarna 30 minuten hardloopt. De afstanden worden opgeteld en het team met de grootste afstand is winnaar. Burgemeester Martijn Dadema (lopen) heeft toegezegd om samen met wethouder Wout Wagenmans (fietsen) een koppel te vormen. "Mooie actie voor goed doel, en hoop op heel veel deelname", zegt Dadema.

Er is een speciale heat voor kinderen van tien tot zestien jaar. En er is een 'familie-ronde', waarin broers, zussen, ouder, kind, of andere familie meedoen. Hans en Paul hopen in die ronde de eer van de familie Kruiper hoog te houden. Maar belangrijker: "Hoe meer geld wordt opgehaald, hoe sneller André kan worden geholpen", aldus zijn broers.

Bike Run Fun is op zaterdag 26 november, eerste heat om 13.00 uur.
Fietsen gebeurt in de spinningzaal bij Top Fit Salland aan de Blikweg in Luttenberg en lopen op het grasveld van de naastgelegen groepsaccomodatie De Boerschop aan de Butzelaarstraat.
 Er wordt gesport in meerdere heats, want het aantal beschikbare spinningbikes is beperkt. Voor de winnaars is er een prijs. De inschrijfkosten zijn minimaal 25 euro per team (volwassenen) of 12,50 euro (kinderen).
 Opgeven kan via info@topfitsalland.nl. Informatie op www.topfitsalland.nl.

Bike Run Fun - Uitslagen 2016
PDF – 220,4 KB 381 downloadsUitzending SBS 6

Geplaatst 13 november

BESTE KIJKBUIS VRIENDEN


Zaten we daar gisteren allemaal met een hapje en drankje te wachten voor de kijkbuis, kom ik niet voorbij....
Ik heb net gebeld met SBS 6, Hart van Nederland.
Door omstandigheden is de reportage over Heeten vanavond op TV om 22:30 uur.
SBS 6 Hart van Nederland

Geplaatst op 11 november

BREAKING NEWS

Morgen, 12 november, komt SBS 6 Hart van Nederland naar Heeten om een nieuws-item te maken over de stamcelbehandeling van Andre en zijn crowdfunding.
 Ze gaan ook filmen bij de oliebollen-actie van Bakkerij Bosgoed.

Jaja 'onze Andre' wordt een bekende Nederlander.
SPORT VERBROEDERT voor André Kruiper  | Salland Centraal

Geplaatst op 8 november

Ook de Luttenbergse broers Hans en Paul Kruiper zetten zich in voor hun broer André (uit Heeten) die bezig is met een inzamelingsactie om een stamcelbehandeling in het buitenland te kunnen ondergaan....
In samenwerking met Top Fit Salland uit Luttenberg houden ze op zaterdag 26 november het sportieve benefietevenement Bike Run Fun. Daarbij gaat het erom dat teams van twee personen (een hardloper en een fietser) in een uur tijd een zo groot mogelijke afstand afleggen. Eerst is de fietser dertig minuten aan de beurt (op een spinningbike) en daarna de loper. Er is een speciale familie-heat.
De deelnamekosten bedragen 25 euro per team en alle opbrengsten gaan naar Stichting Steun André.
Opgeven kan via info@topfitsalland.nl en meer informatie is te vinden op www.topfitsalland.nl
Oliebollenactie georganiseerd door Bakkerij Bosgoed

Geplaatst 7 november


zaterdag 12 november

Alle kinderen van de St. Bernadette School hebben vorige week, via school, een email ontvangen. Ze kregen een bestel-formulier toegestuurd. Met dit formulier konden ze rondgaan bij buren of bij opa’s en oma’s etc. om oliebollen te bestellen.Misschien zijn ze ook wel bij jou aan de deur geweest.

De kinderen halen de zakken oliebollen op bij Bakkerij Bosgoed en brengen het naar de mensen die hebben besteld.

Heb je geen oliebollen besteld via de kinderen, dan kun je ze zelf kopen bij de oliebollenkraam van 9.30u tot 14.00u. De kraam staat bij de bakkerij.

- Zak van 12 oliebollen: € 10,00
- Zak van 5 oliebollen: € 5,00

 OP = OP

 De opbrengst van deze actie komt 100% ten goede aan Stichting Steun Andre
Benefitavond Brasserie Dert13n |  De Stentor

Geplaatst op 5 november

HEETEN - Brasserie Dert13n aan de Dorpsstraat in Heeten organiseert op 26 november een benefietavond. De opbrengst is voor de Stichting Steun André.

De eigenaar van de brasserie, Alexander Ruiter, heeft diverse partijen gevonden om met gesloten portemonnee een programma voor de avond in elkaar te draaien. De gasten kunnen rekenen op een vier-gangendiner, onbeperkt drinken, muziek van popkoor Musing en een DJ.

De kosten voor de bezoekers van de avond zijn vooraf niet vastgesteld. Gasten bepalen aan het eind van de avond zelf de prijs. Je betaalt wat je het waard vond.

De opbrengst is voor Stichting Steun André. De stichting zamelt geld in voor de Heetense MS-patiënt André Kruiper, die voor een stamceltransplantatie naar het buitenland wil. Deze stamcelbehandeling is in Nederland niet beschikbaar voor MS-patiënten.
Opbrengst Flessenactie

Geplaatst op 28 oktober

Heel veel mensen waren nieuwsgierig; is het al bekend wat de opbrengst is van de flessenactie.
Tromgeroffel....

De opbengst is....€ 3.944,56....wat een bedrag...wat GE-WEL-DIG

Hier word ik emotioneel van, wat een kippenvel moment weer.
Hoe een klein dorp zo groot kan zijn om dit samen voor elkaar te boksen, samen met de verdubbelaar van de Plus.
Allemaal nogmaals BEDANKT!
RTV Oost op bezoek bij Cupcake actie Agnes Damman

Geplaats op 3 november

Waarin een klein dorp groot in kan zijn: Heeten helpt massaal de zieke dorpsgenoot André. Er is 65.000 euro nodig voor een stamcelbehandeling. Vandaag werden honderden cupcakes verkocht door kleuters.
PLAZA Raalte

Geplaatst 29 oktober

Tijdens de Woon3Daagse hebben zij een actie gehouden voor Stichting Steun Andre. Bezoekers konden dat weekend meedoen met het oerhollandse spel Touwtje Trek waarmee ze kans maakten op waardebonnen van Formido, Welkoop Raalte en Woonstudio Raalte. Deze actie heeft bijna 250 euro opgebracht, waarvoor we iedereen die hieraan meegeholpen heeft, hartelijk willen bedanken, super! Raalte Plaza heeft dat bedrag verdubbeld en Adende Advies en Detachering daarna nóg een keer.
 Op 29 oktober heeft Andre dan ook een cheque overhandigd gekregen t.w.v. 1000 euro!
Cupcake en Appelplaatkoek Agnes Damman | Stentor

Geplaatst 25 oktober

HEETEN - Toen Agnes Damman-Bovenmars in Heeten hoorde over de dure behandeling die haar zieke plaatsgenoot André Kruiper moet ondergaan, wist ze het meteen: 'Ik moet wat voor hem doen'. Ze maakt met kinderen cupcakes en appelplaatkoek.

De Heetenaar lijdt aan Multiple Sclerose. Voor behandeling is hij aangewezen op stamceltherapie in het buitenland. De behandeling is in Nederland niet te krijgen. Acties zijn gestart om het geld voor de therapie en nazorg in Nederland - 65.000 euro - bij elkaar te krijgen.

"Op donderdag 3 november hebben we een kraam op de weekmarkt in Heeten. De kraam kunnen we lenen, voor de standplaats hoeven we niets te betalen. De kinderen delen dan de flyers uit, we hangen bij de kraam het spandoek op. Tussen 11.30 en 17.00 uur staan we daar. Drie cupcakes voor een euro en twee stukken appelplaatkoek voor een euro."
Artikel in de stentor

Geplaatst op 8 oktober
HOI tv

Geplaatst op 4 oktober

Hoi tv  (Hellendoorn Omroep Interactief) op bezoek bij andre om een nieuwsitem te maken over zijn crowdfunding

 
Artikel in de Stentor

Geplaatst op 3 oktober
MS-Patient André Kruiper uit Heeten te zien in Landelijk Nieuws

Weekblad voor Salland

Geplaatst 1 oktober
MS-patiënt André Kruiper overrompeld door alle aandacht voor zijn stichting

Stentor

Geplaatst 1 oktober


HEETEN - André Kruiper is overvallen door de hoeveelheid aandacht die hij krijgt, nu hij stamceltherapie wil ondergaan in het buitenland.


De MS-patiënt uit Heeten trad onlangs met zijn plan naar buiten omdat hij geld (65.000 euro) nodig heeft voor de stamcelbehandeling, die niet in Nederland beschikbaar is voor MS-patiënten. ,,Ik doneer tot aan het einde van het jaar voor elke gelegde strekkende meter zinken goot één euro'', meldt Gerben Kleinherenbrink van Zinkwerk Raalte. ,,Ik hoop dan ook van harte dat het geld bij elkaar komt.''

Verbazingwekkend
 ,,Indrukwekkend'', stamelt Kruiper in een reactie. ,,Ik ben door heel veel mensen gebeld, gemaild, noem maar op. Het lééft. Ze gunnen het me, dat vind ik heel mooi te horen. Verbazingwekkend vind ik de reacties van mensen die ik helemaal niet ken. Die hebben het gezien via Facebook. Daar krijg ik wel kippenvel van.'' Acties zijn spontaan op touw gezet. Kinderen van de Bernadetteschool in Heeten zamelen flessen in tot 19 oktober. Her en der duiken kleinere initiatieven op bij ondernemers die een deel van hun omzet schenken aan de Stichting Steun André. Via de Stichting Steun André is deze week ruim 10.000 euro aan giften binnengekomen.

Concreet doel
Kruiper probeert er intussen rustig onder te blijven. ,,Belangstelling is mooi, natuurlijk. Mensen willen meewerken, want het is een heel concreet doel. Het gevolg is wel dat ik al langzaam aan een planning ga denken'', klinkt het even hoopvol als overrompeld. ,,Begin volgend jaar zou het misschien zover kunnen zijn.''

,,Het is een rollercoaster waar ik momenteel in zit. Het is bizar wat ik meemaak. Maar ik vind het ook wel heel heftig. Niet dat ik om het minste of geringste in tranen uitbarst, maar het is ook wel heel confronterend. Het doet wel wat met me...''
RTL Nieuws

Geplaatst op 1 oktober

RTL Nieuw op bezoek bij Andre om een artikel te maken over zijn Crowdfunding
Flessen actie en Plus Severijn zet verdubbelaar in!

Geplaatst op 23 september

Op woensdag 19 oktober komen groep 7 & 8 vanaf 17.00 bij je langs om lege flessen in te zamelen voor stichting Steun André. Stichting.

Steun André is opgericht voor André Kruiper uit Heeten, die aan MS lijdt, het doel van de stichting is om €65.000,- op te halen voorstamceltherapie in Mexico. Het bedrag dat zij ophalen met deze actie zal door ons verdubbeld worden door PlUS SEVERIJN!

Ze komen ook in het buitengebied van Heeten
Er staat ook een container in de Johannalaan bij Mariska Tibben
Crowdfunding voor MS-patiënt André Kruiper uit Heeten maakt veel los

De Stentor

Geplaatst 24 september

HEETEN - Een Facebook-actie van MS-patiënt André Kruiper uit Heeten heeft vele reacties losgemaakt. ,,Veel leuke, lieve en enthousiaste berichten, zelfs van mensen die ik niet eens ken. Geweldig… kippenvel'', reageert Kruiper.


Stamceltherapie
De hartenkreet van Kruiper, die een stamcelbehandeling in Mexico of Rusland wil ondergaan en daar geld voor nodig heeft (65.000 euro), werd in een dag al meer dan 550 maal gedeeld.

En André Kruiper (50) is er klaar voor. De Heetenaar, die al 12 jaar aan Multiple Sclerose (MS) lijdt, wil naar het buitenland voor stamceltherapie. ,,Oh, oh, als dat toch waar zou zijn. Dat mijn ziekte stopt'', verwoordt Kruiper zijn diepste wens.

Hoop
 Je voelt de spanning in de lucht als Kruiper bevlogen praat over de plannen. Het gevoel van hoop.

André is geen zeurzak. Zijn omgeving kent hem als een doordouwer, die zich een weg door het leven vecht. De afgelopen twaalf jaar met zijn ziekte. Maar hij gaat achteruit, al jaren, dat merkt hij, en dat merkt zijn gezin ook. Zijn twee dochters Nomi (11) en Sille (9) en zijn vrouw Esther zijn constant alert. ,,Ja, het is heftig'', zegt Esther. ,,Zwaar om te zien hoe het steeds minder gaat.''

In twaalf jaar tijd werd Kruipers huis aangepast, de auto werd aangepast, er kwamen krukken, een rollator, een rolstoel en zijn werk verandert stapsgewijs in een uitkering van het UWV.

Hoop vlamt nu op. De tranen in de ogen van André en Esther zeggen daar veel over. ,,Ik ben realistisch'', tempert André vooral zijn eigen hoop. ,,Ik heb al zoveel geprobeerd. Misschien wel te veel. Daardoor kan ik niet invoelen wat deze behandeling betekent. Maar het is aangetoond dat het werkt. Bij zo'n 80 procent van de patiënten stopt de ziekte.''

,,Bij geen behandeling weet ik één ding zeker: de ziekte MS zal steeds meer van mijn leven afnemen. Ik wil niet meer inleveren, ik wil dat de ziekte stopt. Ik wil mijn kinderen zien opgroeien.''

Stichting
 Onlangs is de Stichting Steun André opgericht, met als doel geld in te zamelen om zijn stamcel-behandeling in het buitenland te financieren. Vele Facebook-gebruikers lieten direct in een reactie weten al een bijdrage te hebben geleverd.
Artikel in de Stentor

Geplaatst op 24 september
Artikel in weekblad voor Salland

Geplaatst op 21 september
Crowdfunding voor Andre

Geplaatst op 21 september

 

Vandaag 21 september zijn wij begonnen met de actie Steun Andre voor de stamcelbehandeling in het buitenland.

Zou jij mij willen helpen?

Lees hier meer over op mijn website